Helgtur med övernattning på Finnhamns vandrarhem 27-28 Oktober 2012

Utsikt från Finnhamn


Finnhamns vandrarhem

Häng med på hösttur i oktober, denna gång åker vi till Finnhamn. Där kommer vi bo på vandrarhemmet, äta gemensam middag mm ... Mer info hittar du här.

 

 

Helgtur till Söderarm och kanske Tjärven 16-17 Juni 2012
Vi hoppas på lugnt väder och strålande sol, I så fall paddlar vi till Söderarm och till Tjärven för att sedan kunna gena till Håkanskär. Ifall det inte är helt lugnt så kör vi tillbaks den säkra vägen mellan öarna, men vi vill gradera turen till 4 för att veta att deltagarna ska vara beredda på att det inte säkert bara blir "semesterpaddling". Mer info här.

Multisportracet 10 Juni 2012
går av stapeln 10 juni, Mer info hittar du här.

 

Höstpaddling med övernattning i stuga, bastu, 3-rätters, den 15-16 oktober 2011.
Häng med på kajaktur i mitten av oktober, njut av höstsolen, bastu, gemensam middag och trevligt sällskap, kanske en fika på Sandhamn. Läs mer här.

 

KURSER i kajakpaddling 17-18 september 2011
På både lördagen och söndagen har vi kurser för dig som vill lära dig börja, svänga, parera vältningar och lära dig hur man klättrar upp i kajaken om man har vält (det finns många sätt). Man kan delta i ett, flera eller alla pass och du kommer lära dig massor och känna dig mycket tryggare ii kajaken efter denna kurs. Läs mer här.

 

Ålandspaddling 24-30 juli. OBS! Ändrat datum!
Vi paddlar på nordöstra Åland där det är som finast natur. Här har vi varit förr och det är helt fantastiskt, vi kommer också bestiga Ålands högsta berg, Orrdals klint, besöka Ålands 2 största grottor och 6 naturreservat. I detta område är skogen fantastisk vacker med klapperstensfält och berghällar. Som höga kusten ungefär. Utgångspunkt fina Sandösund där vi avslutar med bastu på flotten och middag. Mer info här.

KURSER i kajakpaddling 2 juli 2011 - nu med detaljerat tidprogram
På förmiddagen för dig som är nybörjare som vill lära dig börja, svänga, parera vältningar och lära dig hur man klättrar upp i kajaken om man har vält (det finns flera sätt).
På eftermiddagen för dig som är fortsättare och vill lära dig stödtag, sidförflyttning.
 
Mer info här.

HELEN WILSON.  29 juni och 3 juli 2011 - nu med detaljerat tidprogram
Vill du lära dig att rolla, eller vill du rolla på flera sätt, då är detta för dig. Du behöver inte vara proffs när du kommer, Helen kan lära nybörjare att rolla också. Övningarna börja utan kajak för att lära sig själva rörelsen. Mycket pedagogiskt, och vill du kan du också skaffa hennes DVD-film, hör av dig då. Mer info här.

Helgtur Hallonstenarna den 17-19 juni 2011
En skön tur helgen innan midsommar utanför ljusterö. Vi sticker fredag kväll för någon timmes paddling så att vi får er hel helg ute, utan att behöva komma hem för sent på söndag. Mer info här.

Information inför Turer och kurser 2010

Bassängträning i Tibblebadet i Täby 2010
Grundläggande och Fortsättnings-kurser i kajakteknik och räddningsövningar. Oktober-november-december 2010.

Dagsturer söndagarna den 19:e och 26:e september 2010
Vi kör turer I skärgården söndagarna 19:e och 26:e september. Den första Vettershaga-Ängsö och den andra Ljusterö-Hjälmö, dvs fina turer i riktig skärgård men ändå inomskärs så vi inte riskerar något om det blåser lite. Vi samlas c:a klockan 9 och avslutar senast 16-tiden. Paddling c:a 15 km max 20 km.

Fortsättningskurs  i paddlingsteknik, räddningsövningar, sidförflyttningar, mm. mm. ,  Onsdag-Torsdag 18-19 Augusti 2010, 18.00-21.00
Stödtag, styrtag, olika sorters kamraträddningar, alla i sjön, backa, framåt, uppåt nedåt, rollning. Vi tränar det mesta, man kan vara med på bara den ena dagen men mest utbyte har du om du är med båda dagarna då övningarna bygger på varandra. Vi paddlar en tur och under turen kör vi enligt ett program igenom många olika övningar.  Denna kurs är avsedd att vara likadan som den 11-12 augusti. Men är du med båda veckorna så får du bra repetition och lär dig allt mycket bättre.

Fortsättningskurs  i paddlingsteknik, räddningsövningar, sidförflyttningar, mm. mm.  Onsdag-Torsdag 11-12 Augusti 2010, 18.00-21.00
Stödtag, styrtag, olika sorters kamraträddningar, alla i sjön, backa, framåt, uppåt nedåt, rollning. Vi tränar det mesta, man kan vara med på bara den ena dagen men mest utbyte har du om du är med båda dagarna då övningarna bygger på varandra. Vi paddlar en tur och under turen kör vi enligt ett program igenom många olika övningar.  Denna kurs är avsedd att vara likadan som den 18-19 augusti. Men är du med båda veckorna så får du bra repetition och lär dig allt mycket bättre.

Augustitur till Gräsö 2-5 augusti 2010 
Det blir en 4-dagars tur till Gräsö med inslag av träning i navigering (eller kartläsning som vi orienterare säger) och paddlingsteknik och säkerhetsövningar. Turen blir måndag-torsdag 2-5 augusti då fågelskyddet just släppt. Ledare är Mats Herbert och Pia Bagger. Vi var och inspekterade Gräsö (Rävsten) i helgen 4-5 juli och det var helt klart badbart även vid yttersta kobben, det beror ju dock på vindarna. Vi har fått OK till den bästa iläggsplatsen vi kunde tänka oss, på en tomt på norra Gräsö. Nu c:a en månad före avfärd är resan c:a halvbelagd, vilket betyder att den säkert blir av. 

Kvällsövnignar med prova-på, lätt-tur, kamraträddning mm 19-20 juli
Vi kör prova-på, med  lätt-tur och hur man gör kamraträddning, paddelteknik mm den måndag 19 och tisdag 20 Juli, klockan 17.00 - 20.00.

Kurs med Helen Wilson och Johan Virsén, paddelteknik och kajakdesign,  torsdagen 8 juli, 14.00-20.00
På land och i vatten med Johan blir det beskrivning av kajakdesign och stabilitet mm, och på vattnet blir det övningar, stödtag, rollträning mm. Kursledarna är proffs, Helen är Grönlandsmästarinna i eskimåsvängar och Johan formger kajaker. Läs mer om Helen och Johan här. Vi kör vid Hägernäs strand i Täby. Välkommen även du som bara vill komma och titta och låta dig inspireras. För att hitta dit, se karta och bilder längst ner på denna sida. Vi provbadade igår vid 8-tiden på kvällen i frisk pålandsvind.och bedömde vattentemperaturen till 23 grader. Där finns toa på platsen. Enkel men god mat ingår. I nuläget 5 juli finns några få platser obokade.  

Hitta till Hägernäs