Här visar vi olika TAHE-kajaker översiktligt. Vi hjälper gärna till att välja. Här finns ännu inga prislistor, men listpriser finns på TAHEs hemsida, i högerspalten.

 

Wind                                                                                            Reval                                                                                             Spiritserien

Greenlander                                                                                Multisport

 

Wind-serien:
Wind är riktigt skön och snygg. Anna hade velat köpa kajak i c:a 10 år men kunde aldrig bestämma sig. Men efter en helg i en Wind505 beställde hon en direkt. Därefter har det kommit wind 535 och 585 också. Winden har fickalucka framför sittbrunnen som är lätt att nå. Den finns I längderna 505, 535 och 585 cm. 505:an (kallas Solo) är  bra för kortare personer, 535 ger lite mer packutrymme och 585:an är mer kursstabil och har roder som standard. De andra har skädda eller roder+skädda. Notera att där finns en skillnad i sittbrunnen mellan 505:an och de andra, den har samma sittbrunn som Reval.

 

 

Greenlander:
Kul att en tillverkare av vanliga kajaker tog initiativ och byggde en kajak som är riktigt kul att leka med också för den som vill prova att luta sig ordentligt. Vill man lära sig eskimåsvängar är denna kajak perfekt, eftersom det är mycket lättare än med vanliga kajaker. Då kan man träna utan att behöva dra sig ur, tömma kajaken och krypa i igen. Man kan träna nya grejor och sen prova på en annan kajak. Greenlander är också bra att paddla I riktig sjö med, men ganska trång att packa i. På långtur rekommenderas då Greenlander Touring i stället med i princip samma egenskaper men 30 kg ytternligare kapacitet och stor sittbrunn.

 

 

Reval

Klassiska Reval, har nu utökats med modeller. Här nedan Reval och Reval Midi. Finns även Reval Mini och MiniLS, kommer läggas in snart.


 

 

 

Spiritserien
För dig som vill ha en lite stabilare kajak är de ovanstående, de är några centimeter bredare. Det finns Bayspirit, Seaspirit, Gulfspirit och Oceanspirit, notera att spiritkajakerna ser ganska lika ut men skiljer I skrovform:


 

 

Multisport

Multisport-kajakerna är snabba motionskajaker men ändå med stabilitet så att du inte välter. Man har gjort om förra årets modell lite, vi avvaktar att få testa den nya versionen.