Ålandsturen 24-30 juli 2011 - OBS ÄNDRAT DATUM

Här är nu informationen om Ålandsturen i augusti. Max antal deltagare är 15.

Jag har alltid skrivit turrapporter från mina turer.Vill du läsa turrapporten från Gräsö, klicka här.

Ledare blir Mats Herbert och Carin Backlin. Båda har varit kajakledare i många år, bla en ålandstur för några år sedan.

Vi kommer paddla söndag 24-30 juli (för dig som inte riktigt hinner kan du åka lite senare och åka hem kvällen innan). Vi kör som vanligt på denna tur en hel del teknikträning och säkerhetsövningar. Paddlingen beror naturligtvis på väder, men planeras passera sex naturskyddsområden, några grottor (varav minst 2 olika anses vara Ålands största) och inkluderar en vandring också genom fantastisk skog med berghällar och klapperstensfält, till Ålands högsta punkt Orrdals klint.
Paddlingen motsvarar c:a grad 3 för friluftsfrämjandet, paddelsträcka c:a max 2 mil/dag. Grundkonceptet är "normala" förmiddagar och lite kortare eftermiddagar för att de hugade ska vara pigga och glada att göra plaskövningar i vattnet, kanske stödtag för att bli säkrare i sitsen eller kanske vill du lära dig att rolla, vi hjälper dig. Den som hellre sitter och njuter av solen får också göra det. Den som vill får också träna alla möjliga grejor och eskimåsväng. Vi kommer löpande hålla små genomgångar av paddelteknik i olika moment.

Vi  avreser 15.00 på söndagen från Kapellskär och åker till Sandösunds Camping på Vårdö där vi parkerar bilarna och paddlar någon timme på söndagkvällen till första övernattningen. Vi återkommer fredag eftermiddag och badar bastu på flotten i havet och därefter gemensam middag på restaurangen. Vi tältar sista natten på campingen och åker båt som anländer c:a 14.00 i Kapellskär.

På turen gäller att:

Villkor

Priset för att delta i turen är 1000 kr. Detta inkluderar kajakledarskap och planering.

Tillkommer resa c:a 250 kronor för båtresa Kapellskär-Mariehamn tor. (beräknat 3 personer per bil) och bensinpengar c:a 20 mil. Vi förbokar 5 bilplatser.
Tillkommer parkering och en natts tältning på camping c:a 100 kronor.

Du kan hyra kajak för 700 kr, då ingår kajak, kapell, paddel, flytväst och uppdragsmatta, och allt transporteras till startplatsen. All utrustning är ny eller nästan ny. Kajakerna är ur TAHEs sortiment: Wind 505/535/585, Reval, Reval Midi, Greenlander/Greenlander Touring, Bayspirit. Du ansvarar för att kajaken hanteras väl - inga dragningar på klippor mm. Vid tydlig vårdslöshet kan du bli ersättningsskyldig.

Alla priser är inklusive moms.

Om du behöver något annat - säg till så försöker vi hjälpa till att fixa det.

Anmälan - gör så här

1)   Skicka ett mail till info@kajakinorrort.se och säg att du vill vara med "Ålands-turen", vad du heter, telefon, address och om du behöver kajak eller ej . Plus kommentarer om du vill.
2)    Kajak I Norrort skickar bekräftelse att anmälan mottagits och att du är på ordinarie-listan, och ger instruktioner om hur betalning ska ske,
3)    Du betalar nu direkt. När betalning inkommit bokas din plats. Om du inte betalar riskerar du att andra kommer före och du missar din plats.
4)   Cirka en vecka innan turen får du sen mer information (troligen också förhandsinformation)

Om turen är fulltecknad får du under punkt 2 här ovan besked om det. Om du då ändå väljer att betala så hamnar du först i kölistan. De i kölistan som har betalat men ändå ej kommit med får betalningen åter (100%)

 

Villkor för avbokning:

Vid avbokning senast 2 veckor före turen  (X X) får du tillbaks 50% av din betalning.
Vid avbokning senast torsdag före turen (X X) får du tillbaks 25% av din betalning.
Notera att din plats räknas som avbokad först då du fått bekräftat att vi mottagit din avbokning. Vi bekräftar avbokning via mail eller SMS.

Vid frågor - kontakta Kajak I Norrort,   info@kajakinorrort.se

Välkommen med din anmälan.