Kurser 17-18 Sept

Lördag 17 sept
Pass A-grundkurs steg 1.  10.00-13.00
Pass B - grundkurs steg 2. 14.00- 17.00

Söndag 18 sept
Pass C- fortsättning steg 1.  10.00-13.00
Pass D - fortsättning steg 2. 14.00- 17.00

Detta är en kurs för dig som vill lära dig paddling och säkerhet. Hur man manövrerar kajaken och hur man lutar och parerar vågor mm. Du kommer lära dig väldigt mycket, så mycket som du själv orkar faktiskt. Ni kommer få paddla framlänges, baklänges, i sidled, och upponer om du vill (det går faktiskt). Allt fokus ligger på kajaksäkerhet, räddningsmetoder och paddlingsteknik (hur man kan paddla effektivt utan att trötta ut sig). Vi kommer också prova lite med bogsering på flera sätt, för tänk om du eller din kompis bara får ont och inte kan paddla hem ute på havet. Sagt igen: fokus är säkerhet! I säkerhet ligger också att kunna ta sig upp om man vält, och alltså kommer vi träna på att välta och komma upp igen, med hjälp av kompis men också utan kompis. Det är mycket lättare än man kan tro. Några av er kanske kommer försöka och kanske också lyckas med en eskimåsväng. Det har inget med muskelstyrka att göra, bara teknik, och tjejer brukar ha lättare att lära detta. Det räknas normalt inte som en helt säker uppgång från kapsejsat läge (om man inte tränat mycket) men det är kul och kan man det så vågar man ofta träna andra saker också.

För grundkurs börjar vi med saker som hur man sitter bra i kajaken, provpaddlar och går igenom paddlingsteknik, hur man manövrerar sin kajak och undviker att välta. På slutet välter vi och klättrar upp igen på varandras kajaker. Kajak i Norrort har våtdräkt som du får låna gratis.
För fortsättare fortsätter vi och pratar om avslappad paddling, hur man parerar obalans, hur man kan svänga kajaken utan roder (man lutar) och så kan vi på slutet igen träna vältning igen och flera sätt att klättra upp igen.

Man kan delta  i ett, flera eller alla passen. De bygger på varann men överlappar också rejält (repetition är A och O) så ni behöver inte fundera så mycket på vilket pass som är lagom

Ledare för dessa kvällar är Mats Herbert, hjälpledare kommer också finnas vid behov.
Max antal deltagare är 8.
Vi  kör vid Rönningesjön i Täby. Kajak I Norrort har med enkel men mättande och nyttig lunch som vi tar mellan passen, men tag gärna med er något gott i era termosar. Är vädret fint sitter vi ute, annars kan vi gå inomhus och fika i Skavlötens friluftsgård.

På kursen gäller att:

Villkor

Priset för att delta är 200 kr/pass. Du får enkel lunch mellan passen.

Du kan hyra kajak för 150 kr/pass (200 för båda), då ingår kajak, kapell, paddel, flytväst och uppdragsmatta, och allt transporteras till startplatsen. All utrustning är ny eller nästan ny. Kajakerna är ur TAHEs sortiment: Wind 505/535/585, Reval, Reval Midi, Greenlander/Greenlander Touring, Bayspirit. Denna gång är vi på sandstrand så riskerna är små, men du ansvarar för att kajaken hanteras väl. Vid grov vårdslöshet kan du bli ersättningsskyldig.

Alla priser är inklusive moms.

 

Anmälan - gör så här

1)    Skicka ett mail till info@kajakinorrort.se och säg 1)vad du heter, 2)vilket/vilka pass du vill ta, 3) telefon, 4)address och 5) om du behöver kajak eller ej .
2)    Kajak I Norrort skickar bekräftelse att anmälan mottagits och att du är på ordinarie-listan, och ger instruktioner om hur betalning ska ske,
3)    Du betalar nu direkt. När betalning inkommit bokas din plats. Om du inte betalar riskerar du att andra kommer före och du missar din plats.
4)   Cirka en vecka innan kursen får du sen mer information.

Om turen är fulltecknad får du under punkt 2 här ovan besked om det. Om du då ändå väljer att betala så hamnar du först i kölistan. De i kölistan som har betalat men ändå ej kommit med får betalningen åter (100%)

 

Villkor för avbokning:
Vid avbokning senast 2 veckor före får du tillbaks 50% av din betalning.
Vid avbokning senast fredagen före får du tillbaks 25% av din betalning.
Notera att din plats räknas som avbokad först då du fått bekräftat att vi mottagit din avbokning. Vi bekräftar avbokning via mail eller SMS.

Vid frågor - kontakta Kajak i Norrort,   info@kajakinorrort.se

Välkommen med din anmälan.