Kurser 2 Juli

Förmiddag - för nybörjare  10.00-13.0.
Eftermiddag - för fortsättare. 14.00- 17.00

Detta är en liten kurs för dig som vill lära dig paddling och säkerhet. Hur man manövrerar kajaken och hur man lutar och parerar vågor mm.

För nybörjargruppen börjar vi med de mest grundläggande sakerna som hur man sitter bra i kajaken, provpaddlar och går igenom paddlingsteknik, hur man manövrerar sin kajak och undviker att välta. På slutet välter vi och klättrar upp igen på varandras kajaker. Kajak I Norrort har våtdräkt som du får låna.
För fortsättare fortsätter vi och pratar om avslappad paddling, hur man parerar obalans, hur man kan svänga kajaken utan roder (man lutar) och så kan vi på slutet igen träna vältning igen och flera sätt att klättra upp igen. Man kan alltså med fördel delta både på lnybörjar och fortsättare om man orkar, men man kan vara med bara på det ena  eller andra passet också.

Ledare för dessa kvällar är Mats Herbert, hjälpledare kommer också finnas vid behov.

Max antal deltagare är 8.

Vi  kör vid Rönningesjön i Täby. Kajak I Norrort har med lite kakor och frukt, tag gärna med er något gott i era termosar. Vi tar en paus och fikar och pratar.

På kursen gäller att:

Villkor

Priset för att delta är 200 kr/pass. Du får frukt och bröd/kakor mellan första och andra passet. Om du är med på båda passen blir det 300 för båda.

Du kan hyra kajak för 150 kr/pass (200 för båda), då ingår kajak, kapell, paddel, flytväst och uppdragsmatta, och allt transporteras till startplatsen. All utrustning är ny eller nästan ny. Kajakerna är ur TAHEs sortiment: Wind 505/535/585, Reval, Reval Midi, Greenlander/Greenlander Touring, Bayspirit. Denna gång är vi på sandstrand så riskerna är små, men du ansvarar för att kajaken hanteras väl. Vid tydlig vårdslöshet kan du bli ersättningsskyldig.

Alla priser är inklusive moms.

Om du behöver något annat - säg till så försöker vi hjälpa till att fixa det.

Anmälan - gör så här

1)    Skicka ett mail till info@kajakinorrort.se och säg att du vill vara med - ange "2 juli - nybörjare" eller "2 juli-fortsättare" eller "2 juli - båda passen", vad du heter, telefon, address och om du behöver kajak eller ej . Och kommentarer om du vill.
2)    Kajak I Norrort skickar bekräftelse att anmälan mottagits och att du är på ordinarie-listan, och ger instruktioner om hur betalning ska ske,
3)    Du betalar nu direkt. När betalning inkommit bokas din plats. Om du inte betalar riskerar du att andra kommer före och du missar din plats.
4)   Cirka en vecka innan turen får du sen mer information (troligen också förhandsinformation)

Om turen är fulltecknad får du under punkt 2 här ovan besked om det. Om du då ändå väljer att betala så hamnar du först i kölistan. De i kölistan som har betalat men ändå ej kommit med får betalningen åter (100%)

 

Villkor för avbokning:

Vid avbokning senast 2 veckor före (X juli) får du tillbaks 50% av din betalning.
Vid avbokning senast fredagen före (X juli) får du tillbaks 25% av din betalning.
Notera att din plats räknas som avbokad först då du fått bekräftat att vi mottagit din avbokning. Vi bekräftar avbokning via mail eller SMS.

Vid frågor - kontakta Kajak I Norrort,   info@kajakinorrort.se

Välkommen med din anmälan.