Multisportracet 2013
Nu är det 4:e upplagan av Multisportracet avgjort (för inbjudan se här)  Det blev en solig och fin dag nationaldagen 6 juni, i år fick vi sällskap på Ekbacken av en stor scen och massor med folk som kollade och hejade på oss när det var paus i musiken.

Deltagarna kom med gott humör och efter genomgång av banan radade man upp sig inför start. Deltagarna var en blandad skara av folk som gillar att träna och sporta, från hurtbullar till "veteranelit" och lovande ungdomar. Liksom förra året skulle det bli stora omkastningar i resultatet efter de olika grenarna. I både herr- och damklassen var totaltiden för alla snabbaste sträckor betydligt snabbare än segrartiden, vilket visar att det finns potential för den som satsar på att träna allsidigt.

Banan bestod av cykel 20 km runt Garnsviken, paddling 2.5 km till Norrö, orientering 6 kontroller i 470 meter på kuperade Gavelberget på Norrö, paddling tillbaks 2.5 km och sen löpning 5 km med avslutande repgång 20 meter.Till i år hade orienteringskartan reviderats och ny bana lagts. Vi införde också digital tidtagning och stämpling vid alla växlingar, mellantider och orienteringskontroller, så man ser precis hur snabb man var. I nedanstående diagram är de tre snabbaste markerade med färger.

När cykelsträckan körts ledde Ingemar Stenbeck tätt före Henrik Holm, men på kajakpaddlingen kom så Mats Rosenholm ifatt i sin snabba kajak, hängde i på orienteringssträckan och drog ifrån på vattnet hem igen. Men en minuts marginal räckte inte att hålle löpstarke orienteraren Ingemar bakom sig. Snabbast av alla gick dock 14-årige Johan Herbert ut och fick en sträckseger i löpningen. I övrigt fördelades sträcksnabbaste tre personer mellan ganska många deltagare. Och alla andra som låg något efter gjorde också gedigna insatser, den enda bakslaget kom för Marcus E som fick punka på cykeln och som får sikta på nästa år istället.

I damklassen körde Carola Larsson ifrån alla andra damer (och nästan alla herrar med för den delen) med råge på cyklingen, därefter tog Birgitta E ledningen på paddlingen men så kom Pia A igen på paddlingen och gick ut med betryggande ledning på löpsträckan kunde man tro, men Birgitta gick starkare på löpningen och var i mål bara 9 sekunder ifrån att ta segern. Spridningen i damklassen var ganske liten så alla damer gjorde starka lopp.

I stafettklassen decimerades antal lag pga några personers frånfälle, så återstående lagmedlemmar fick köra herrklassen. Återstod då bara laget Lasse Vidlund och Mats Herbert som dock visade sin förmåga och kom på totalt fjärde tid.

Efter målgång kunde man njuta i solskenet, lyssna på musik och fika. När alla deltagare kommit i mål hölls prisutdelning med fina priser skänkta av sponsorerna TeamSportia och Outsport.

Vi tackar också speciellt tidtagningschefen Pia Sundgren som höll ordning på alla mellantider.

Träna nu hårt inför 2014!

 

 

Carola, Martin, Mats, Pia, Birgitta och Ingemar med fina priser.

 

 

Multisportracet 2012 avgjort

Årets multisportrace blev hårdare och jämnare än förr. Med specialister på cykel, paddling och löpning svängde det. Fredrik Friman som vann herrklassen var distanserad efter cyklingen men klarade paddelsträckan mycket fortare än andra (trots orienteringen vid vändningen), men sen på löpsträckan var Martin Herbert mycket stark och kom bara 5 sekunder efter i mål. I damklassen hade Pia Arkstedt lidningen efter cyklingen och paddlingen men Åsa Pettersson sprang nästan ifall och var bara 50 sekunder efter i mål. I stafettklassen fanns 2 lag med lite olika ambitioner och sträckor dubblerades lite som man hade lust just denna dag, precis som det ska va. Alla kämpade väldigt bra och trivdes i den sköna junivärmen.

På cykelsträckan dubblade stafettlaget och gjorde ett utbrytningsförsök som nästan gick hem i grymma backen efter Brottby, men konkurrenteran gav sig inte utan kom igen.

I växlingen skulle cykel bytas mot kajak, bära kajak och inte välta. Mitt på kajaksträckan var det också en liten orienteringsbana.

Löpsträckan började med repgång, sen över slussen och vändning innan spurten.

        

Prisutdelning med pris till alla förstås, här ses 1:orna och 2:orna och den fina publiken. Många trötta men nöjda deltagare. Välkomna igen 2013.

 

 

Multisportracet 2012. 10 Juni vid Ekbacken I Åkersberga

Välkomna  på det tredje Ekbackens Multisportrace. Vi började på skoj 2010 och kör fortfarande på skoj, men vissa börjar bli snabba nu, vi fruktar att den yngre generationen nu är på gång ordentligt men har också indikationer på att det finns vältränade gubbar och tanter. Vi arrangörer som också kör själva känner oss hotade. I år vet vi säkert att vi har några lag med undgomar från 12 och uppåt, det är skoj, vi ser gärna fler ungdomar. Kul att visa att generationer kan ha kul tillsammans och inte måste dela upp sig i olika tävlingar och klasser.

Inbjudan till tävlingen 2012 hittar du här.
Anmälningslista per 28 maj hittar du här.

 

 

Multisportracet 2011 avgjort:

Den 12 juni 2011 avgjordes i solsken den andra upplagan av Ekbackens multisportrace, nu med 28 deltagare vilket är en fördubbling från förra året. 15
herrar, 7 damer och 2 stafettlag. Deltagarna individuellt och i stafettlag med framtida stjärnor, lovande juniorer och vanligt folk. Efter kartgenomgång och
kontroll att alla hade kajak var alla redo för start.

Efter mördande tempo hade lag 32 med svenska mästarn Bengt Ring spräckt fältet. Här ses den fruktade Hakungebacken där de flesta fick bekänna färg. En del racercyklar var för
tungt växlade för denna backe.

Efter cykling följde paddling, här ses blivande damsegraren Helen Widborg, och därefter ilandhoppning för en orienteringsrunda i kuperad men härlig terräng.

Efter orienteringsrundan kajak igen, därpå växling till löpsträckan. Här en sekvens med snabbe herr Sundgren i Vallentunas klubbdräkt. Dock distanserad av omöjlige Mats Rosenholm
som ses spurta över slussen mot en ny seger.

Vi arrangörer tackar för gott kämpande och glada miner, och hälsar välkomna åter 2012.
Tack också för de fina bilderna tagna av Björn Pettersson och Ray Garpenvall.
Och tack också Brothaus i Åkersberga för de jättegoda bröden. Ekbackens Naprapat och kajakinorrort för de övriga priserna.

 

 

 

 

 

 

Multisportracet 2010 avgjordes på nationaldagen i solsken.

Resultatlista med sträcktider här, och bildreportage här nedanför. Tack fotografen Anders Björnfot för de fina bilderna.

Vi samlades i fina Ekbacken I Åkersberga. Hyrkajakerna provades, roder justerades och cyklar pumpades. Efter genomgång av banan och tävlingen satt vi upp på cyklarna och snart hade några redan börjat köra hårt. Det var bara att kämpa på längs den krokiga, backiga och idylliska vägen på västra sidan Garnsviken. Efter Brottby, då man vände hemåt, kom några grymma backar som man måste köra lite taktiskt lugnt i för att orka hela vägen. Redan från start hade herrarna Mats Rosenholm och Erik Pihlo visat att de var heta segerkandidater. I damklassen var det mer öppet med fältet relativt samlat efter första sträckan. Pihlo tog hjälp av fru Karolina och paddlade 2-manskajak, låg lite lurigt bakom Rosenholm och ryckte sen starkt vid orienteringsbanan vid kajakvändningen, och fick en minuts ledning vid växlingen till löpning. Men Rosenholm var starkast på löpsträckan och kunde gå i mål ohotad. I damklassen hade Pia Arkstedt ryckt ifrån det övriga fältet som dock var väl samlat även efter c:a 2.5 timmars kämpande. Alla var inte lika segerinriktade men kämpade väl och såg ut att trivas fint. Ingen gick bort sig på orienteringen heller. Efter loppet blev det prisutdelning med priser till alla, kajakböcker, vetevärmare, liniment, limpor och paddelhandskar. En speciell bokstavskombinationstävling ingick också i orienteringen, och där knep Ann R ett förstapris som belönades med ett par paddlsockor. Sponsorer till tävlingen var Ekbackens naprapatmottagning, Kajak i Norrort, TAHE Marine och Brothaus bageri. Arrangörerna är nöjda med det mesta men kommer nog göra några små förbättringar till nästa år. Tills dess - håll er i fin form. /MH

 

 

 

 

Resultat med sträcktider