Välkommen till Kajak i Norrort !
Vi säljer och hyr ut kajaker, paddlar och tillbehör du behöver för paddling på hav och sjö.
Vår paroll - paddla som du vill, njut och ha kul. Lyssna inte alltför mycket på dem som är tvärsäkra utan våga prova själv. Vi vill agera för skön paddling, bad och naturupplevelse, likväl som aktiv träning och kajaksäkerhet. Bästa verktygen för säkerhet är ditt omdöme, kunskap och sällskap. Vi arrangera teknikträningskurser och gör sånt på turerna också. Ledarna på våra kurser och turer har stor erfarenhet och dokumenterad kajakledarutbildning.

Aktuellt:

 

Multisportracet 2013 avgjort
Läs referat och se bilder och resultat från årets multisportrace här.

 

Höstpaddling med övernattning på Finnhamn 27-28 oktober 2012
Följ med till mysiga Finnhamn. Vi paddlar I höstsolen och när vi kommer fram kan vi gå runt ön, njuta av utsiken på stora verandan, basta, äta gemensam middag I stora matsalen framför brasan. Läs mer här

KAJAK - REA
Nya och nästan nya kajaker till utförsäljning, klicka här för en lista.

 

Helgtur Söderarm/Tjärven 16-17 juni 2012
En tur för den friska och glada paddlaren. Läs mer här

 

Multisportracet 2012
Multisportracet går söndagen 10 juni vid Ekbacken i Åkersberga.
Rapport, resultatlista och bilder här

 

KAJAK - REA
Nya och nästan nya kajaker till utförsäljning, klicka här för en lista.

 

Vandrarhemstur med bastu, 3-rätters... 15-16 oktober 2011. 
Vi kör repris på en tur vi gillade så bra för några år sen, stugtur med bastu, gemensamt lagad middag och snarkningar på sovloftet (öronproppar..) Ledare blir Pia+2Mats och maten designas av Pia, så gott lär det bli.  Häng med du också - läs mer här.

 

Kajakkurser - lördag-söndag 17-18 september
Lär dig och träna balans, säkerhet, svänga, paddla bakåt framåt och i sidled. Lär dig luta, bogsera mm mm. så får du kul och du blir en mycket säkrare paddlare.
 Häng med du också - läs mer här.

 

Ålandspaddlingen
Ålandspaddlingen blev kanonfin, vi hade fint väder, lagom blåst och vågor så det blev kul paddling. Vi gick långvandring, kröp i grottor, såg tordmulor i stora kolonier, och vi badade.

Helen Wilson var här...
och visade vad man kan göra I en kajak. Läs mer och se bilder här.

Vi hade kurser i kajakpaddling lördagen den 2 juli
Det var skönt att ha en sjö att svalka sig i denna dag, och det gjordes det ordentligt för här tränades kamraträddning, lutning mm. för nybörjare och fortsättare.

Hallonstenarna - Det blev en sälskådartur !
En skön tur och vi hade lite tur med vädret. Läs och se bilder här.

Helen Wilson kurs B & D är fullbokade - platser kvar på A & C.
Notera att "redan-rollare" kan vara med på pass A och C också, eftersom alla får individuella övningar på sin nivå. Helen instruerar en i taget som sen för träna själv en stund. Kajak i Norrort instruktör är också hjälpinstruktör.  Läs mer.

Multisportracet avgjort.     Referat och resultat

PADDELTEKNIK, BALANS OCH SÄKERHET. lördag 2 juli 2011.
För dig som vill lära dig hur man undviker att välta, träna att komma upp efter vältning, balanserar på paddeln, svänger på olika sätt. Eller som kanske vill gå på Helen Wilsons kurs men förbereda dig lite. Mer info kommer snart.

HELEN WILSON. Balans och Rollninsgkurser onsdag 29 juni och söndag 3 juli 2011
Fyra separata tillfällen. Helen från USA är Grönslandsmästarinna i rollning, och hon är duktig på att lära ut. Alla som vill kan lära sig, det handlar inte om styrka, bara om teknik och vattenvana. Läs mer här.

MULTISPORTRACET  2011.   Den 12 juni kl. 13.00
Deltagarantalet fördubblas sen förra förra årets premiär. Cirka 30 deltagare plus sent anmälda beräknas starta. Har du missat detta och vill vara med, läs då här och ring sen och anmäl dig.

Program för 2011
Vi börjar med uppfräschningskurs lördag 21 maj i Rönningesjön. Den 12 juni blir det Multisportrace igen, den 17-19 juni helgtur till Hallonstenarna. Därefter får vi besök av självaste Helen Wilson den 29 juni och 3 juli. Hon är stjärna på eskimåsvängar och kommer instruera både "nybörarjare" och "fortsättare". I månadsskiftet juli-augusti blir det Ålandstur. Se vidare på programmet.

Utförsäljning av en Wind 535:
En Wind 535, vit med röda stripes på ovansidan, helt ny, med roder och skädda, säljes för rabatterat pris 13.500 kr.

Bassängträningar i oktober-november-december:
Det blir bassängträningar i oktober och november I Tibblebadet, grundläggande och fortsättning. Vi går först igenom olika räddningsmetoder och teknikövningar på land och praktiserar sen I vattnet. Läs mer här.

Bestämda septemberturer: Skapliga dagspaddlingar
Vi kommer arrangera dagspaddlingar över söndagarna 19:e och 26:r oktober, den 19:e troligen Vettershaga-Ängsö och den 26:e troligen Ljusterö-Hjälmö. Det blir skapliga paddlingar, med lite förlängd lunch då de som vill kan plaska lite extra. Vi har skaffat en uppsättning nya våtdräkter som det går bra att låna. Mer info och hur du anmäler dig hittar du här.

Kajak I Norrort åker på Tjäröfestivalen 10-12 sept
Här kan man testa nya saker, nya kajaker, surfski, naturfoto, paddelteknik, föresläsning med nya världsmästaren Anders Gustavsson, turer party mm. Vill ni åka med till Tjärö? Kolla länken här.

Teknikpaddlingar och fortsättningsträning hölls på augustikvällar.
Vi tränade en massa teknik på kvällstid. Fotor och kort referat kommer strax läggas in här.  

Augustituren till Gräsö blev varierande, mycket teknik mycket sol och mycket regn
Det blev en varierande 4-dagarstur till Norra Gräsö, 2-5 august, solsken, hällregn, blåsigt och vindstilla. Men vi körde ungefär som vi sagt och tränade teknik på kvällarna. Läs referat här.

Prova-på och lätt-turer genomfördes 19-20 juli
Vi genomförde prova-på, lätt-tur för nya kajakister som inte paddlat förr, och kurs i kamraträddning. Nybörjarna är nu inte längre nybörjare. Läs mer här.

Rollningskurs hölls 8 juli, med Helen Wilson och Johan Wirsen
Kajakproffset Helen Wilson var på sverigeturné med Johan Virsén som formgett många av TAHE's kajaker. Vi fick rolla i vattnet 3 timmar med proffshjälp, och lyssna på Johans föredrag om kajakdesign. Lite mer reportage från detta kommer snart publiceras här.
Se en filmtrailer om Helen när hon rollar.
Referat och bilder - klicka här

 

Mulisportrace avgjordes den 6:e juni
Ekbackens multisportrace avgjordes i söndags i Åkersberga i strålande solsken. Cykling, paddling, orientering, löpning och repgång, och därefter prisutdelning och picnic. Bildreportage och resultat med sträcktider är nu upplagt. Läs mer här.

 

 

 

 

 

 

Paddla med oss till Finnhamn 

 

Några bilder från Åland

Dra musen över bilden här nedanför